Om | Sidkarta | Sök | Administrera | English

Nyheter

2013-08-19 Tif/Ac - Vikingstad


15 man dök upp på samlingen som i vanlig ordning ägde rum i Tiffets klubbstuga.
Vi gick snabbt igenom senaste matchen mot Malmen och alla som var med då kom överens om att idag skulle vi, till skillnad mot då, göra en mycket bättre insats och oavsett motståndarnas spel skulle vi hålla oss till vårat egna som stundtals kan se väldigt bra ut.

Dagens hemmamatch skulle liras ute på stångebro då kommunen flyttat runt lite pga Derby U som förövrigt inte ens spelade på Kungsberget denna dag?

Det började med lite struligheter med att många inte riktigt hade bytt om eller spelat ute på stångebrofälten tidigare så folk hamnade både vid stångebro gatukök, ljunkan och Phille virrade runt och letade efter planen ute på landet.

När matchen blåstes igång tog Tif/Ac tag i spelet direkt och det såg mycket bra ut på samtliga positioner. Blondie och Haris började bryta och stressa Vikingstads backar tidigt och det blev många långbollar som Pekka stabilt nickade undan eller bröt och passade vidare. Det som Pekka inte vann på skallen fångade Svante upp och våra ytterbackarna Teo och Niklas visade sig spelbara direkt och boll transporterades fint i backlinjen. Tommy och Peter kom och mötte upp och passade tillbaka eller ut på kanterna där Patryk och Wester sprang och drog isär på på sina motståndare så flera alternativ alltid öppnades upp.

Efter 10 min hade vi redan haft ett par riktigt fina chanser och även om motståndarna fick något skottläge fångades allt som rann igenom upp av Andy Engstrand i målet.

Trots våra fina intentioner tog det ca 20 min innan första målet gjordes av Blondie som fick en fin pass av någon jag ej minns och slog distinkt till med en bredsida som var otagbar för målvakten.

Vi gör lite byten och Anton, Todd och Phille kommer in på planen. Spelet fortsätter fint och vi har ytterligare några riktigt bra lägen men bränner tyvärr för mycket. Med halvtimmen spelad börjar Vikingstad komma in mer i spelet och lyckat flera gånger spela igenom sig på mittfältet vilket gör att de kommer upp med 5-6 lirare och detta orsakar problem i vårat försvar. Vi blir lite tagna på sängen och tillslut rinner blir en kille helt ren och petar in den förbi Andy som är på bollen lite men lyckas inte styra undan och resultat är nu 1-1.

Luften rann ut oss lite och några verkade lite trötta, målet taggade upp Vikingstad rejält och det var nu ett annorlunda lag. Det fina spel vi inledde matchen med var helt borta och nu var det mest Vikingstad som kämpade på och lyckades även göra 1-2 några minuter innan halvtid.

Vi har ett positivt snack och alla är överens om att detta är vår match om vi börjar gå in lite hårdare i närkamp samt att vi är något kyligare när vi får våra chanser.

The special one går in som mattback istället för Svante och Tommy drar ett AC-snack i ringen och det är ett taggat söndagslag som går ut på planen.

Det tar dock bara 3-4 min innan Vikingstad gör 1-3 och nu är det rejäl uppförsbacke.
Men, skam den som ger sig. Vi kommer in mer och mer och nu är det mer krig på mittfältet och Blondie kommer ner och möter upp och våra yttrar följer med i anfallet hela tiden.
Det är bra tryck mot Vikingstads bur och vi skapar chans på chans och hörna på hörna men bollen hittar inte riktigt in. 
Med timman spelad kommer bollen ut på Westers kant. Han fångar upp bollen, tunnlar sin motståndare och full fart framåt. Blondie springer sig ren, får bollen av Wester som fortsätter in mot straffområdet och  Blondie hittar Wester på fötterna som lossar av ett skott som hittar sig in i bortre hörnet, mycket snyggt!

Pressen fortsätter och även om Vikingstad lyckas kontra några gånger vinner vår backlinje upp mycket och det blir aldrig riktigt jättefarligt.

Med 10-12 min kvar går vi ner på en 3-backslinje och Pekka flyttas upp. 
Vi fortsätter trötta ner Vikingstadförsvaret och efter ca 5 min får Blondie tag på bollen igen och hittar Pekka som enkelt sätter 3:an!

Vi fortsätter trycka på och har en boll som rinner längs mållinjen men tyvärr blir det inte mycket mer spännande och matchen slutar 3-3.

Med tanke på underläget får man väl ändå vara nöjd med resultatet och se det positiva med att vi fortfarande är obesegrade.
Däremot kan nog alla hålla med om att detta var en match vi borde dödat redan i första och att om något lag skulle vunnit skulle det vara vi.
Men bra kämpat alla som ställde upp!


Tillbaka | Nyhetsarkiv
christian louboutin shoeschi straightenersChristian Louboutin DiscountLouis Vuitton Handbagsreplica chanel handbags nike dunk lowbikini swimweargucci shoes saletory burch flats ED Hardy Bikinis